Biserica Armeană își vrea banii pentru proprietățile nerestituite din Iași

Parohia Bisericii Armene din Iaşi, împreună cu Arhiepsicopia Bisericii Armene din Bucureşti, a cerut în instanţă despăgubiri pentru terenurile şi clădirile deținute în capitala Moldovei. Pârâtele în procesul deschis de lăcașurile de cult sunt statul român și Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Primele termene ale proceselor sunt la începutul lunii martie.

În plângerea depusă la Curtea de Apel, Parohia şi Arhiepiscopia Bisericii Armene au cerut judecătorilor să oblige statul român şi ANRP să le plătească daune pentru 12 proprietăţi în centrul Iaşiului, care însumează peste 10.000 de metri pătrați și mai multe construcții.

Reprezentanţii lăcaşurilor de cult susţin că în 2006 au solicitat ANRP restituirea terenurilor şi clădirilor din capitala Moldovei, dar nu au primit niciun răspuns. Proprietăţile sunt situate pe strada Sfântu Lazăr, în spatele Halei Centrale sau pe strada Costache Negri, informează Adevărul.

„În situaţia refuzului de soluţionare a dosarului considerăm că instanţa de judecată este competentă să stabilească în urma unor expertize dispuse în cauză cuantumul despăgubirilor ce urmează a ne fi acordate avându-se în vedere culpa evidentă în care se află pârâta, care nu a întreprins niciun demers în acest sens", au precizat reprezentanţii Parohiei şi Arhiepiscopiei, în plângerea adresată instanţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel