Biserica are un singur vaccin obligatoriu. Părintele Vasile Ioana: Din partea preoților, au binecuvântare

foto: recenzii Biserica ”Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”
foto: recenzii Biserica ”Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”

Părintele Vasile Ioana a vorbit despre vaccinarea împotriva COVID-19 și poziția Bisericii față de credincioși. 

”Noi îi iubim, în egală măsură, și pe unii, și pe alții”

Părintele Vasile Ioana, preot la Biserica ”Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, din București a spus, la Radio România Actualități, că vaccinarea nu este o temă spirituală, ci una care ține de trup, ”care este templul Duhului Sfânt”. ”Tema aceasta nu este tema bisericii, este o temă eminamente medicală” a subliniat preotul. ”E limpede că avem în biserică și oameni care se vaccinează în urma informării, precum și oameni care nu se vaccinează și care refuză vaccinarea, din diferite rațiuni. Noi îi iubim, în egală măsură, și pe unii, și pe alții, sunt bineveniți în biserica lui Hristos și unii și alții, după cuvântul Mântuitorului: ”Pe cel care vine la mine nu-l voi scoate afară”. În sensul acesta, Biserica recomandă tuturor credincioșilor să se informeze, dar nu le poate spune biserica să se vaccineze sau nu, pentru că este o temă personală.” 

”Liberul arbitru este darul lui Dumnezeu”

”Între știință și teologie nu este o luptă” a precizat părintele Vasile Ioana, adăugând că ”Biserica nu se împotrivește științei, Doamne ferește”, îndemnându-i pe credincioși să se informeze, legat de vaccin, la medicii de familie și la specialiști. ”Din partea preoților, au binecuvântare fiecare” a continuat părintele, care precizează că are credincioși în biserică care au păreri diametral opuse. ”Predica mea este că fiecare om trebuia să ia decizia singur. Liberul arbitru este darul lui Dumnezeu” a continuat Vasile Ioana, care a făcut un apel la persoanele care se vaccinează să nu-i judece pe cei care nu se vaccinează, iar cei care nu se vaccinează să nu-i judece pe cei care o fac. Părintele recunoaște că există și păreri extreme: ”Sunt oameni care nu se vaccinează și susțin sus și tare că dacă te vaccinezi, nu te mântuiești. Am o veste proastă pentru cei care cred asta. Suntem vaccinați de când eram micuți. În vremea comunismului, nu eram întrebați dacă vrem sau nu vrem”. 

Singurul vaccin obligatoriu în Biserică

Întrebat dacă, în concluzie, Biserica are un singur vaccin obligatoriu, iar acesta este dragostea, părintele Vasile Ioana a răspuns: ”Sfânta împărtășanie și dragostea. Hristos însuși. Cel mai bun genetician e Dumnezeu. Omul care consideră că face un lucru bun pentru apropiații lui prin vaccinare, să o facă, are binecuvântarea Bisericii. Să o facă. Ai binecuvântare și dacă te vaccinezi, și dacă refuzi. Concluzia mea ar fi că îi iubim pe toți. Trupul fiecăruia este templul Duhului Sfânt. Nu are nimeni dreptul să te oblige să faci ceva în legătură cu trupul tău.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel