Extrădare Radu Mazăre. Ana Birchall, anunț de la Ministerul Justiției

Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall, ministru interimar al Justiției, face declarații despre extrădarea lui Radu Mazăre. 

Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare al dlui Radu Mazăre a fost predat autorităților competente din Madagascar. La ora 09:00 a fost predat Ministerului Justiției din Madagascar” a anunțat Ana Birchall în urmă cu scurt timp. 

Ministrul a subliniat că dosarul cuprinde documente atât în limba română, cât și-n limba franceză, fiind 600 de documente. Ana Birchall a precizat, în acest context că ”dosarul de extrădare a fost pregătit contracronometru.” Totodată, mandatul de arestare al lui Radu Mazăre a expirat, în Madagascar arestul provizoriu fiind de șase zile. 

Dosarul, sigilat personal de ministru

Ana Birchall a mai declarat că ”dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal, sâmbătă.” În același timp, dosarul a fost trimis și-n format electronic, atât către Ministerul Justiției din Madagascar, cât și către Interpol: ”A fost transmis în format electronic la Ministerul Justiției din Madagascar. Biroul Interpol a confirmat, în 11 mai, că întreaga documentație a fost primită și trimisă inclusiv prin rețeaua Interpol. Documentele au fost predate personal în această dimineață reprezentanților Ministerului Justiției și Ministerului de Externe din Madagascar. Rămânem în contact cu autoritățile din Madagascar.”

”Vreau să precizez încă o dată că dosarul a fost transmis complet cu toate documentele primite de la instanțele din România.” a subliniat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel