Bilanţul deceselor provocate de taifunul Wipha în Vietnam a crescut la 10. 11 persoane sunt date dispărute

Cadavrele a cinci persoane dispărute au fost recuperate în Vietnam, aducând numărul deceselor provocate de taifunul Wipha la 10, în timp ce alte 11 persoane sunt în continuare date dispărute, au informat marţi autorităţile, citate de DPA.

Provincia cea mai afectată este Thanh Hoa, unde cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost date dispărute, potrivit unei declaraţii a Comisiei pentru prevenirea dezastrelor naturale.

Majoritatea celor dispăruţi provin din districtul Quan Son, unde un întreg sat a fost distrus de viituri, apele măturând sâmbătă dimineaţa 20 de case, în timp ce 15 persoane dormeau.

Typhoon Wipha a atins joi zona de uscat în jurul orei locale 22:00 (1500 GMT) în provincia Quang Ninh, unde se află Golful Ha Long, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Taifunul s-a transformat în depresiune tropicală sâmbătă, însă ploile au continuat să cadă asupra capitalei Hanoi duminică.

Circa 800 de militari au fost mobilizaţi pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor umanitare în provinciile nord-estice, pentru care prognozele indică viituri şi alunecări de teren zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel