Bilanț MAI. Ce spune ministrul Afacerilor Interne

Carmen Dan
Carmen Dan

Fenomenul infracţional a fost în scădere, în 2016, pentru al cincilea an consecutiv, Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la bilanţul MAI pe anul trecut.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, în 2016, s-a înregistrat cel mai mic procent al criminalităţii, în scădere cu 7% faţă de anul precedent, iar criminalitatea stradală s-a diminuat cu peste 9%.

Oficialul MAI spune că anul 2016 este al patrulea an consecutiv în care numărul deceselor în urma accidentelor de circulaţie s-a menţinut sub 2.000. Ea a menţionat şi o scădere raportată la anii anteriori a cazurilor de violenţă în familie, în timp ce în mediul rural au scăzut cu 14% infracţiunile de furt şi cu 8% cele de tâlhărie.

În ceea ce priveşte criminalitatea organizată, în 2016 au avut loc cu 26% mai multe acţiuni operative decât în 2015 şi s-a reuşit destructurarea a 200 de grupări infracţionale organizate. Totodată, a crescut gradul de recuperare a prejudiciilor, iar măsurile asigurătorii s-au ridicat la suma de aproape patru miliarde de lei. În ceea ce priveşte integritatea lucrătorilor MAI, în 2016 s-au înregistrat 189 de situaţii în care funcţionarii ministerului au refuzat mita propusă, iar 95% au trecut testul de integritate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel