Berlusconi gafează din nou: "Mussolini s-a descurcat bine!"

berlusconi
berlusconi

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a gafat din nou, de data aceasta  cu o declarație de Ziua Holocaustului, care a fost comemorată, luni. în toată Europa. Acesta a declarat că Benito Mussolini "s-a descurcat bine", în ciuda faptului că fostul dictator fascisct a dat un set de legi antisemite.

Vorbind cu reporterii prezenţi la o ceremeonie organizată la Milano, Berlusconi l-a apărat pe Mussolini în alianţa acestuia cu Hitler, argumentând că "nu avea de ales, credea că-i de partea celor care vor învinge".

Fostul prim-ministru italian a mai spus că Mussolini a greşit atunci când a impus măsuri legislative împotriva evreilor din Peninsulă.

"Cea mai mare greşeală a lui Mussolini a fost că a persecutat evreii prin interzicerea acestora în universităţi sau în alte profesii. Însă, din multe alte puncte de vedere, s-a descurcat bine", a adăugat Berlusconi.

 Peste 7000 de evrei au fost deportaţi din Italia, în timpul regimului fascist, iar aproape 6000 dintre aceştia au fost ucişi în lagărele de deportare naziste.

 Remarcile lui Berlusconi au provocat rapid indignarea publică. Un om politic italian le-a catalogat drept "o insultă gravă la adresa conştiinţei democratice italiene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel