Berlusconi aruncă un nume de EXTREMIST pentru funcția de ministru de Interne

Liderul partidului italian de extremă dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, ar putea deveni ministru de interne într-un eventual nou guvern conservator, consideră fostul premier Silvio Berlusconi, relatează dpa. 

"Fiind un atacant central, cred că va fi bun la Ministerul de Interne", a declarat Berlusconi despre Salvini, folosind un termen din fotbal. 

Fostul şef de guvern a mai spus, în declaraţii pentru postul TV La7, că este gata să-şi asume din nou acest post, în cazul în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde a contestat interdicţia pe care i-a impus-o justiţia italiană de a mai ocupa funcţii publice, îi va da câştig de cauză. 

El a adăugat însă că "nu este foarte probabil" ca instanţa de la Strasbourg să ia o decizie în acest sens în timp util înainte de alegerile legislative din Italia, prevăzute pentru 4 martie. 

Berlusconi a câștigat în Sicilia 

Dreapta condusă de fostul prim-ministru Silvio Berlusconi a câştigat în noiembrie anul trecut alegerile regionale desfăşurat în Sicilia, devansând Mişcarea 5 Stele (M5S), populistă şi antisistem, într-un scrutin considerat ultimul mare test înaintea alegerilor legislative. 

Berlusconi (81 de ani) a fost condamnat în 2012 la patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul Mediaset, pedeapsă redusă ulterior la un an în urma unei amnistii, dar nu a fost încarcerat, legislaţia permiţându-i, având în vedere vârsta înaintată, să opteze pentru munca în folosul comunităţii. În final, el şi-a ispăşit astfel pedeapsa ajutând o zi pe săptămână personalul unui azil de bătrâni. Dar între timp parlamentul de la Roma a votat şi o lege anticorupţie care nu le permite celor condamnaţi definitiv la cel puţin doi ani de închisoare cu executare să candideze pentru o funcţie publică timp de şase ani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel