Benjamin Netanyahu, interogat de poliţie într-o anchetă de corupţie

Rodica Mitu / 05 oct 2018 / 13:47 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Reuters
Descriere foto: Foto: Reuters

Poliţia israeliană l-a interogat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a 12-a oară, vineri, în legătură cu investigaţia de corupţie care durează de mai multă vreme, informează mass-media locale citate de Reuters. 

O înregistrare a postului privat Channel 10 îi arată pe anchetatorii poliţiei intrând în reşedinţa oficială a lui Netanyahu din Ierusalim. Poliţia şi premierul au refuzat să facă vreun comentariu.

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, audierile de vineri se vor concentra pe două cazuri în care poliţia a recomandat declanşarea de rechizitorii împotriva lui. Un caz se referă la cadourile oferite lui Netanyahu şi familiei sale, iar al doilea la faptul că Netanyahu ar fi încercat să obţină relatări pozitive de la cel mai mare ziar din Israel, în schimbul unor măsuri pentru limitarea circulaţiei unui cotidian rival. Deocamdată nu au fost formulate acuzaţii oficiale împotriva liderului israelian, care neagă orice delict şi a declarat că acuzaţiile sunt lipsite de temei. Este sarcina procurorului general al Israelului să decidă dacă să deschidă acţiune penală împotriva lui Netanyahu.

Susținere

Partenerii lui Netanyahu din cadrul coaliţiei de guvernare şi-au exprimat susţinerea pentru el, afirmând că aşteaptă acţiunile viitoare ale procurorului general. Netanyahu este de asemenea interogat într-un al treilea caz, în care poliţia susţine că cea mai mare companie de telefonie a Israelului i-a asigurat lui Netanyahu şi soţiei lui o acoperire favorabilă pe site-ul său web, în schimbul unor înlesniri din partea autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor, notează Agerpres.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24