Benjamin Netanyahu, interogat de poliţie într-o anchetă de corupţie

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poliţia israeliană l-a interogat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru a 12-a oară, vineri, în legătură cu investigaţia de corupţie care durează de mai multă vreme, informează mass-media locale citate de Reuters. 

O înregistrare a postului privat Channel 10 îi arată pe anchetatorii poliţiei intrând în reşedinţa oficială a lui Netanyahu din Ierusalim. Poliţia şi premierul au refuzat să facă vreun comentariu.

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, audierile de vineri se vor concentra pe două cazuri în care poliţia a recomandat declanşarea de rechizitorii împotriva lui. Un caz se referă la cadourile oferite lui Netanyahu şi familiei sale, iar al doilea la faptul că Netanyahu ar fi încercat să obţină relatări pozitive de la cel mai mare ziar din Israel, în schimbul unor măsuri pentru limitarea circulaţiei unui cotidian rival. Deocamdată nu au fost formulate acuzaţii oficiale împotriva liderului israelian, care neagă orice delict şi a declarat că acuzaţiile sunt lipsite de temei. Este sarcina procurorului general al Israelului să decidă dacă să deschidă acţiune penală împotriva lui Netanyahu.

Susținere

Partenerii lui Netanyahu din cadrul coaliţiei de guvernare şi-au exprimat susţinerea pentru el, afirmând că aşteaptă acţiunile viitoare ale procurorului general. Netanyahu este de asemenea interogat într-un al treilea caz, în care poliţia susţine că cea mai mare companie de telefonie a Israelului i-a asigurat lui Netanyahu şi soţiei lui o acoperire favorabilă pe site-ul său web, în schimbul unor înlesniri din partea autorităţilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel