Benjamin Netanyahu își neagă o afirmație. Vrea pace și pune condiții palestinienilor

Benjamin Netanyahu a negat, joi, că a afirmat că nu va accepta niciodată crearea unui stat palestinian. 

Declarațiile nu i-au convins pe palestinieni. Ei și-au reafirmat hotărârea de a continua ofensiva diplomatică și a rupe cooperarea în domeniul securității cu Israelul.

"Nu am revenit la nimic din ceea ce am spus în discursul meu în urmă cu șase ani, când am cerut o soluție cu un stat palestinian demilitarizat care să recunoască Israelul. Pur și simplu am spus astăzi că nu sunt îndeplinite condițiile pentru așa ceva", a declarat Benjamin Netanyahu la canalul american Fox News, notează Agerpres

Luni, el a respins ideea creării unui stat palestinian, într-o manevră de ultim moment pentru a mobiliza dreapta și pe cei indeciși înainte de alegeri.

Negocieri "sincere"

După tensiunile provocate în relațiile cu marele aliat american în timp ce l-a sfidat pe președintele Barack Obama la tribuna Congresului din Washington, prim-ministrul israelian în exercițiu a pledat pentru "pace" la canalul american NBC. A cerut în apelul său negocieri "sincere", condițiile pe care le pune de obicei.

Condiții pentru palestinieni

El a mai cerut liderilor palestinieni "să abandoneze pactul lor cu Hamas" islamistă care controlează încă Fâșia Gaza în ciuda unui acord de reconciliere conform căruia Autoritatea palestiniană ar fi trebuit să preia acolo controlul. Pentru a reveni la masa negocierilor, palestinienii trebuie să recunoască Israelul ca un stat "evreiesc" și să asigure "o securitate reală pentru a avea soluția a două state care să fie realistă", a adăugat el.

Palestinienii resping de mult timp prima condiție, iar a doua este obiectul a tot felul de speculații, în timp ce conducerea palestiniană a început joi pregătirile pentru o măsură potențial explozivă: încetarea cooperării în domeniul securității între Autoritatea palestiniană și Israel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel