Beniamin Netanyahu: Clădirea și birourile de presă au fost o țintă legitimă

Pixabay
Pixabay

Premierul israelian a afirmat că direcționarea unui atac către o clădire în care funcționau mai multe birouri de presă a fost o decizie legitimă. 

Imobilul în care se aflau birouri ale mass-media din Gaza şi care a fost distrus sâmbătă de un atac israelian a fost o ţintă perfect legitimă, a declarat duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, susţinând că se bazează pe date furnizate de serviciile de informaţii, relatează AFP, citat de Agerpres. Clădirea, în care se aflau în special birouri ale agenţiei de presă americană AP şi ale televiziunii Al-Jazeera, găzduia, de asemenea, un birou de informaţii al organizaţiei teroriste palestiniene (...) care pregăteşte şi organizează atacuri teroriste împotriva civililor israelieni, a explicat premierul israelian pentru canalul american CBS, referindu-se la Hamas.

Deci, este o ţintă perfect legitimă, a adăugat şeful guvernului israelian, dând asigurări că Israelul împărtăşeşte cu prietenii noştri americani toate aceste informaţii.

Armistițiu propus de Egipt

Potrivit premierului Netanyahu, armata a luat toate măsurile pentru a se asigura că nu există victime civile. Reafirmând dreptul natural la autoapărare al statului evreu după atacuri neprovocate împotriva Ierusalimului, Netanyahu a sugerat că ofensiva israeliană împotriva enclavei palestiniene va continua.

Vom face tot ce este necesar pentru a restabili ordinea şi calmul, siguranţa oamenilor noştri şi descurajarea, a explicat el.

"Încercăm să reducem capacităţile mişcării Hamas şi dorinţa acesteia de a face acest lucru din nou", a spus el. Va dura, sper că nu prea mult, dar nu se va întâmpla imediat, a adăugat premierul israelian.

Netanyahu a negat, de asemenea, că Israelul a refuzat un armistiţiu propus de Egipt şi acceptat de Hamas.   

Clădire prăbușită LIVE

O clădire din Gaza a fost bombardată și s-a prăbușit chiar în timpul transmisiunii în direct a unui reporter BBC. Reporterul vorbea despre subiect atunci când la un moment dat în spatele său se vede cum o rachetă lovește o clădire. Jurnalistul se sperie și dispare din cadru. Trec doar câteva secunde și se aude o nouă bubuitură puternică. Racheta pare să fi lovit baza clădirii.

Vezi și: Confruntările continuă în Gaza. O clădire a fost bombardată și s-a prăbușit fix în timpul transmisiunii unui reporter BBC. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel