BCE, dată în judecată de Bloomberg News pentru a dezvălui documente privind deficitul Greciei

bloomberg
bloomberg

Bloomberg News a dat în judecată Banca Centrală Europeană (BCE), pentru a o determina să dezvăluie informaţii privind modul în care Grecia s-a folosit de instrumente financiare derivate în scopul mascării deficitului bugetar, ceea ce a contribuit la declanşarea crizei datoriilor.

Astfel, Bloomberg a solicitat unui tribunal din Luxemburg al Curţii Europene de Justiţie să anuleze o decizie a BCE de a nu face publice două documente interne redactate în acest an pentru conducerea băncii.

Documentele arată cum s-a folosit Grecia de operaţiuni swap pentru a masca împrumuturile, potrivit unei prezentări obţinute de Bloomberg, ataşată notelor interne.

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a decis să nu dezvăluie documentele, după ce UE şi FMI au aprobat Greciei un ajutor de 110 miliarde de euro, informeaza Mediafax

Potrivit Bloomberg News, dosarul ar trebui făcut public, pentru ca guvernele să nu se mai folosească de instrumentele derivate în acest fel şi pentru a arăta că autorităţile UE au acţionat în funcţie de aceste informaţii, potrivit procesului intentat de Bloomberg Finance, compania mamă a Bloomberg News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel