Băuturi pentru un corp frumos și sănătos. Tot ce trebuie să știi

Băuturi
Băuturi

Băuturile sunt la fel de importante precum mâncarea. Fiecare lichid trebuie consumat într-un anumit fel, iar Andreea Sava a scris pe blogul personal tot ceea ce trebuie să știi despre ceea ce bei, dar și felul în care trebuie să consumi băuturile.

1. Apa


Apa este esențială pentru organism pentru că fiecare celula are nevoie de ea pentru a funcționa corect. Asta am mai spus. Ce s-ar putea să nu știți este că, odată cu vârsta, ne deshidratăm deci avem nevoie de mai multă apă. Tot profesorul Mencinicopschi spune că, la naștere, corpul nostru conține cam 75% apă ajungând, la bătrânețe, la mai puțin de 60%. Da, expresia "a te stafidi" este foarte corectă. 

Ați mai auzit deja că un adult trebuie să bea cam 2 litri de apă pe zi. Bineînțeles că vara, când transpirăm, trebuie mai multă apă și, pe același principiu, și dacă faci sport.

Calitatea apei este foarte importantă. Cea mai bună este apa minerală plată și noi, românii, suntem norocoși: avem printre cele mai bune izvoare minerale din lume. Deci alegeți-le cu toată inima pe cele românești.

Apa nu se bea înainte, în timpul sau după masă. Ci la minimum o jumătate de oră distanță. Pentru că diluează sucurile gastrice deci îngreunează digestia. Știu! Este un obicei împământenit dar este unul prost. Dacă simți o sete de nepotolit, bea un ceai călduț de mușețel.

Eu îmi încep ziua cu o cană de 400 de ml de apă băută pe stomacul gol pentru că favorizează tranzitul intestinal.

2. Ceaiul hidratează mai bine decât apa


Așa spune profesorul Mencinicopschi și eu îl cred. Are zeci de ani în spate de cercetare alimentară și recunoaștere internațională în domeniu. Iar explicația este următoarea: ceaiul ajută moleculele din apă să fie absorbite mai uşor de fiecare celulă şi să rămână pentru mai mult timp în organism. Însă nu preparat oricum. Ceaiul trebuie să fie de bună calitate, nu la pliculeț, trebuie preparat cu apă plată prin infuzare timp de 2-3 minute la temperatura de 60-70 de grade Celsius.

3. Cafeaua


Știu că vă place dar trebuie consumată cu moderație și înlocuită, pe cât posibil, cu ceai verde. E adevărat că are proprietatea de a îmbunătăți capacitatea de concentrare, dar doar pe termen scurt și, în exces, efectul va fi contrar. Pentru că mărește activitatea cardiacă și tensiunea arterială.

4. Sucurile


Recomandate sunt sucurile făcute în casă din fructe și legume. Atenție, însă, trebuie tratate ca alimente. Conțin fructoză deci îngrașă. E importantă și metoda prin care se obțin. E recomandată presarea pentru că centrifugarea duce la pierderea multor calități nutritive.

Mai ales pe timpul verii, doctor Menci recomandă eliminarea sucurilor îmbuteliate sau carbogazoase. Bea limonadă, apă și ceai verde călduț.

5. Laptele


Trebuie să existe în alimentație dar nu oricum. Regula doctorului Menci pentru este 1 pahar de maximum 200 ml la 2 zile, nu mai mult de 3 pahare pe săptămână. Iar explicația domnului profesor este că o cantitate mai mare de atât va avea un efect contrar, adică de eliminare a calciului din oase.

6. Alcoolul


Nu spune nimeni să-l elimini doar să bei cu moderație și să fie de calitate. Tot profesorul Mencinicopschi recomandă vinul roșu. Dacă preferi berea, important este să ai grijă să conțină hamei. La cele mai ieftine, acesta este înlocuit cu acizi amari. De asemenea, alege berea ambalată la sticlă nu altfel. PET-ul, în special, este foarte nociv, mai ales că berea are o putere de extracție mult mai mare decât apa și va extrage din acesta xtalați, care sunt agenți cancerigeni, spune doctor Menci.

Cantitatea de alcool maximă pe zi este de 700 de ml pentru bărbați și 300 pentru femei, deși recomandat este nu mai mult de 300 ml în cazul bărbaților și 150 al femeilor. Bineînțeles că depide și de tipul de alcool.

Vezi și: Andreea Sava, slăbire garantată fără dietă. Alimentele la care trebuie să renunți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel