Andreea Sava, slăbire garantată fără dietă. Alimentele la care trebuie să renunți

Siluetă
Siluetă

Te-ai gândit vreodată că poți slăbi garantat fără a urma vreo dietă strictă și doar vei renunța la anumite alimente? Andreea Sava, de la Antena 3, prezintă pe blogul personal alimentele la care trebuie să renunți de îndată și vei scăpa de kilogramele în plus.

1. Gustări care conțin doar carbohidrați


Și asta pentru că aceștia sunt repede metabolizați și transformați în energie, iar zahărul ajunge foarte repede în sânge. Răspunsul organismului va fi să producă insulină, să reducă nivelul de zahăr din sânge și uite așa, foarte repede, veți simți nevoia de noi carbohidrați. Ceea ce nu e bine. 

Mai bine mâncați, în loc, gustări mai complexe, care conțin și proteine și grăsimi sănătoase și carbohidrați. De exemplu câteva migdale sau o felie de pâine neagră cu unt de arahide. Senzația de sațietate va fi de lungă durată și veți avea și energie.

2. Mâncare foarte procesată


Simplitatea este cheia oricărei diete deci cel mai indicat este să vă întoarceți cât mai mult posibil la alimentele de bază, care să fie proaspete. Orice cumpărați de la supermarket conține foarte mulți conservanți. Este și logic din moment ce alimentele respective trebuie să reziste cât mai mult. Acestea, de cele mai multe ori, conțin calorii goale care doar că vor fi transformate de organism în depozite de grăsimi însă senzația de sațietate nu va fi de durată.

În plus, organismul nu va primi nutrienții de care are nevoie, lucru care va duce la carențe, care se vor manifesta prin poftă de mâncare crescută sau pentru anumite gusturi: dulce, sărat, gras. Iar satisfacerea acestora nu vor face decât să agraveze problema.

În cel mai fericit caz, produsele despre care vorbesc conțin o cantitate mare de sodiu, conservant natural, care, însă, vă va face să rețineți apă și să vă umflați ca un balon.

În cel mai fericit caz, produsele despre care vorbesc conțin o cantitate mare de sodiu, conservant natural, care, însă, vă va face să rețineți apă și să vă umflați ca un balon.

3. Batoane de cereale


Da, știu, teoretic au multe fibre și vă ajută să slăbiți. Practic aportul de fibre trebuie să fie unul constant pe parcursul zilei pentru a avea efectul dorit, acela de reglare a tranzitului intestinal și de stimulare a digestiei. Mai bine mâncați un fruct, legume sau hummus, în loc.

4. Sucuri de orice fel

Chiar și cele făcute acasă, din fructe. Acestea sunt o sursă importantă de fructoză și trebuie să fiți atenți cu ele atunci când vreți să slăbiți. Chiar și un astfel de suc trebuie tratat ca o masă, din cele 5 recomandate pe zi. Așa că mai bine mâncați o gustare din fructe, veți primi astfel pe lângă aportul de calorii și fructoză și pe cel de fibre, lucru care nu se mai întâmplă când vorbim despre suc. Și beți doar apă sau ceaiuri neîndulcite.

Desigur că de sucuri îmbuteliate nici nu se pune problema. NU, nici măcar cele din categoria fără zahăr. Efectul asupra organismului este același ca în cazul zahărului, de a solicita noi cantități de dulce, deci nou aport de calorii. 

5. Fără îndulcitori artificiali și produse dietetice care îi conțin


V-am descris deja pe scurt care este efectul lor. Explicațiile pe larg, oferite de profesorul Gheorghe Mencinicopschi, în care eu am mare încredere, le găsiți AICI, cu tot cu variantele sănătoase de înlocuire a zahărului.

6. Alcool


Alcoolul conține multe calorii dar, chiar și atunci când vorbim despre băuturi cu mai puține calorii, tot vorbim despre un aport care nici măcar nu vine cu o senzație de sațietate. Iar când vrei să slăbești, numai de asta nu ai nevoie. În plus, organismul tău interpretează alcoolul ca pe o toxină pe care ficatul se va chinui să o elimine. Timp în care nu se va mai ocupa cu arsul grăsimilor, adică fix țelul curei de slăbire.

Vezi și: Top 15 alimente care fac minuni în cura de slăbire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel