ȘTIRE FALSĂ despre BĂTRÂNUL BĂTUT în Piața Victoriei. Prima REACȚIE a acestuia: Cine este

După ce un bătrân a fost bătut în Piața Victoriei, au circulat pe Facebook informații false despre acesta. 

Mai multe site-uri de știri au scris că bărbatul este fost șef de securitate și că și-ar fi pierdut stația de transmisie la protest, prin care dădea informații. Aceleași surse au scris că bărbatul este Pavel Badea, locotenent colonel la Departamentul de Securitate al lui Ceaușescu.

Numele real al bătrânului este Nicolae Tiurbe. 

Când i s-a spus, la Antena 3, ce informații umblă despre el pe rețelele sociale, bărbatul a răspuns: ”Ce bine ar fi fost, aveam și eu o pensie specială, nu 1.300 de lei”.  Bătrânul a mai spus, duminică seară, la ”Sinteza Zilei”: ”Mi-am dat seama că m-a lovit cu un box, m-a lovit pe la spate”.

Nicolae Tiurbe a mai precizat: ”Am ieșit la pensie din Institutul de Antropologie al Academiei Române”. El a mai spus că nu poate spune că este medic, a urmat facultatea, dar nu și-a luat licența. Bătrânul a mai transmis că obișnuiește să facă plimbări lungi duminica. 

[citeste si]

Bătrânul a mai precizat că l-a deranjat o lozincă ”corupția ucide, ucidem corupția” și i-a întrebat pe jandarmi ”cum tolerați asemenea... Nu am comentat cu nimeni din perimetru acest lucru. Nu am scos telefonul, nu am făcut poze. Mi-am aprins o țigară și i-am întrebat dacă nu-i deranjează acea lozincă. Am trecut mai departe. Un tip pe partea dreapta a mea filma, i-am zis să mă lase în pace. Mi-a zis: javră comunistă, că aveam cămașă roșie, ciumă roșie, comunistule. I-am spus și eu lucruri urâte. Când tot a insistat, am luat rucsacul așa ca să-i dau peste telefon, pentru că mă filma împotriva voinței mele, în fața jandarmilor.” El a precizat că s-a considerat hărțuit, iar jandarmii au stat impasibili. 

Lovit cu un box?

”Mi-am continuat drumul, el a venit după mine din spate și m-a lovit cu un box, jandarmii au văzut.” a mai spus bătrânul, care a adăugat: ”Nu am văzut, presupun că era un box, sunt două semne la distanță exact ca boxul de pe mână, nu știu dacă a fost percheziționat.”

”Am căzut pe o parte, au venit un jandarm și o doamnă, m-au ridicat, m-au pus într-o mașină a jandarmeriei, au chemat salvarea, m-au curățat la ochi și asta a fost tot.” a mai spus Nicolae Tiurbe. 

Bătăușul a fost extras de protestatari după ce l-a lovit pe Tiurbe. Agresorul are pe Facebook postată o imagine cu un box. El a spus că bărbatul l-a lovit cu un ghiozdan greu, dar în acel rucsac ar fi fost doar o sticlă de apă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel