Băsescu, pledoarie pentru grațierea abuzului în serviciu

Traian Băsescu a ținut o pledoarie în cadrul ședinței Comisiei Juridice în care se dezbate Legea grațierii.

”România are 2150 de dosare în lucru legate de abuz în serviciu. Avem o aplicare defectuoasă”, și-a început Traian Băsescu pledoaria.

El a dat mai multe exemple, printre care se regăsește și următorul.

”În ceea ce privește finanțarea campaniilor v-aș aduce aminte că foarte multe din acuzațiile de corupție, de luare de mită și acuzațiile de abuz în serviciu sunt legate de finanțarea campaniilor electorale. Aici cred că s-a făcut un abuz, iar eu nu sunt omul care să am lașitatea să tac. Avem în legislația română legea 334/2006, republicată în 2010 care face din finanțările ilegale contravenții cu obligația plății la bugetul de stat a sumelor constatate a fi ilegale utilizate. Autoritatea permanentă electorală este cea care stabilește neregulile și nu alte instituții.”, a spus fostul președinte.

”Soluția de a scoate clasa politică de sub presiunea instituțiilor de forță printre altele este și grațierea abuzului în serviciu, altfel observăm bine că de acum vreo 4 ani am avut un Parlament care a stat pitit pe burtă de teama instituțiilor, acum avem un Parlament care stă liniștit de teama instituțiilor pentru că un om de afaceri care a finanțat în 2009 sau în 2012 o campanie electorală s-ar duce și ar face un denunț.”, a explicat Băsescu.

Acesta a încheiat prin a spune că susține grațierea abuzului în serviciu care ”a devenit un instrument de punere sub control a instituțiilor politice. Instituțiile politice trebuie să lucreze pentru țară și nu să stea sub controlul procurorilor”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel