Băsescu despre scrisoarea Franței și a Germaniei: Este o discriminare la adresa României

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a susținut, într-o conferință de presă, că scrisoarea Ministerelor de Interne ale Franței și Germaniei, în care se cere amânarea aderării României la Spațiul Schengen, este un act de discriminare la adresa țării.

”Apreciez că scrisoarea celor doi miniştri este un act de discriminare la adresa României”, a spus președintele. De asemnea, acesta a arătat că la ultimul consiliu European a avut o intervenție în care a subliniat că Romania este pregătită pentru aderarea la Schengen.

”La ultimul consiliu European am avut o intervenţie în care am arătat că România este pregătită pentru aderare la Schengen. Am spus că introducerea de noi condiţionalităţi pentru accesul în spaţiul Schengen contravine dreptului eruopean şi creează un precedent.”

”România are un tratat de aderare la UE unde sunt stipulate condiţiile de acces la spaţiul Schengen. Toate rapoartele care vizau pregătirea din punct de vedere tehnic arată că România a îndeplinit toate condiţiile.” a mai spus șeful statului.

”Menţin afirmaţia că cei doi miniştrii au o atitudine de discriminare a Românaiie şi a românilor. Observ în acelaşi timp că se fac legături incorecte, dar cu privire la fapte reale cum funcţionează instituţiile noastre. Lucrul care ajunge la exagerare este lagat de faptul că cei doi leagă accesul la spaţiul Schengen de proasta gestionare a frontierelor.”, a continuat Băsescu

El a mai spus că, pentru ca România să fie un membru bun al UE, trebuie să fie accelerate reformele și să se combată corupția.

”Sper ca în perioada următoare să putem califica toate aceste lucruri. Cu siguranţă că pentru a fi un bun membru al UE va trebui să accelerăm reformele, să combatem corupţia şi să luăm măsuri de reformă. Toate acestea nu au nicio legătură cu criteriile tehnice pe care un stat trebuie să le îndeplinească pentru a fi primit în Schengen.”

”Nu vom accepta o discriminare din partea nimănui.”, a mai zis Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel