Băsescu ar sprijini intrarea PNL în familia PPE. Chirieac: Băsescu bagă bățul prin gard

Președintele Traian Băsescu și Crin Antonescu ar pune la punct un plan pentru intrarea  PNL în familia PPE, alianță  din care face parte PDL, dar în care  Traian Băsescu vrea să afilieze și Mișcarea Populară. În aceste condiții, s-ar forma la nivel european o alianță între PDL, Mișcarea Populară și PNL. Personajul cheie ar fi Antonio Lopez, secretar general al PPE, care ar fi avtut întâlniri atât cu Băsescu, dar și cu  Antonescu, precizează RTV.

Ideea ieșirii din familia ALDE a PNL este mai veche, din câte se pare. O decizie de a părăsi grupul ALDE de către liberali ar putea avea loc după alegerile europarlamentare din mai, dar înainte de alegerile prezidențiale, mai susține sursa citată.

Crin Antonescu se află în această perioadă la Bruxelles, unde a mers să-i aniverseze  ziua de naștere  a soției sale, europarlamentarul Adina Vălean.

Președintele Traian Băsescu s-a aflat și el, vineri, la Bruxelles unde s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Analistul Bogdan Chirieac este de părere că "singurul vis al lui Traian Băsescu este  să se spargă USL-ul. Altul nu mai există. Ce face dânsul acum este un joc deocamdată  pueril. Restul de treabă i-au făcut-o  liderii USL. Traian Băsescu nu a făcut decât  să bage bățul prin gard: Iohannis e bun", a declarat Chirieac.

"Am văzut o declarație inspirată a domnului Ponta. Eu nu am mai văzut o declarație inspirată a domnului Ponta  de la summit-ul China-Europa de Este de la București, din noiembrie, anul trecut. Acum l-am auzit pe domnul Ponta cu o declarație super-inspirată: Ce bine ar fi fost pentru România dacă făcea echipă în 2009 cu primul-ministru Iohannis. Vedeţi, răzgândirile domnului preşedinte îmi permit să le iau sub beneficiu de inventar. Sunt atât de dese încât mi-e greu să le urmăresc, declara Ponta.

Dacă se rupe USL-ul, pentru noi, presa, poate că este bine pentru că vom avea ce discuta încă patru ani de zile cu domnul Traian Băsescu poate premier", a mai afirmat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel