Barna: USR, vot la propunerea de revizuire a Constituţiei privind familia

Scutaru Cristina / 11 sep 2018 / 12:45 Salveaza PDF Comentarii
Dan Barna
Descriere foto: Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, este o temă falsă care nu aduce nimic nou, iar parlamentarii USR vor vota împotriva propunerii care urmează să fie discutată luni în plenul Senatului.

'Suntem împotriva modificării Constituţiei este o temă falsă, o temă care nu aduce nimic nou în România. Un referendum ar trebui să rezolve o problemă a societăţii, (...) consulţi societatea pentru a rezolva o problemă. Aceste referendum nu este decât un eventual recensământ pentru dezbinare, pentru că a doua zi după referendum viaţa niciunei familii, niciunei femei abuzate, niciunui copil care se culcă flămând nu va fi mai bună cu absolut nimic. Nu se rezolvă nicio problemă şi asta este elementul pe care USR la susţinut de fiecare dată.

Este o temă falsă, folosită a patra oară acum de Liviu Dragnea pentru a muta atenţia societăţii de la temele cu adevărat importante - de la destructurarea justiţie, de la destabilizarea statului de drept pe o temă care nu adresează nicio problemă reală a societăţii noastre de azi. Recomandarea noastră de vot pentru colegi este de vot împotrivă la acest punct al ordinii de zi', a declarat Barna, în Piaţa Universităţii, unde a fost lansată o campanie de strângere de semnături pentru o nouă iniţiativă de reformă a legislaţiei electorale Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie este înscrisă pentru dezbatere şi vot pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului. 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24