„Bărbații efeminați“, interziși la TV în China: E necesar să se consolideze excelența culturii tradiționale chineze

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Republica Populară Chineză interzice televiziunilor să mai difuzeze imagini cu bărbați efeminați ori vloggeri vulgari.

Republica Populară Chineză caută să cosmetizeze un sector marcat în ultimele luni de o serie de scandaluri care au culminat cu arestarea starului Kris Wu, suspectat de viol. De asemenea, actrița Zheng Shuang a fost amendată cu 39 de milioane de euro pentru evaziune fiscală.

Emisiunile care permit spectatorilor să voteze pentru candidatul preferat sunt foarte populare în China. Totuși, acestea sunt criticate pe scară largă pentru influența lor dăunătoare, care îi împinge pe unii fani la un comportament irațional.

"Canalele TV și platformele online nu ar trebui să mai difuzeze programe care promovează idolatria sau varietatea", a declarat, într-un comunicat, Administrația Națională de Televiziune și Radio.

Bărbații „efeminați”, interziși la TV

Autoritatea de reglementare solicită stabilirea unor criterii de frumusețe „corecte” și interzicerea bărbaților „efeminați” și a „influențatorilor vulgari”. Este necesar să se consolideze și „să se promoveze energic excelența culturii tradiționale chineze [...] și a culturii socialiste avansate”.

Confruntat cu o scădere a natalității din țară, Beijingul critică aspectul efeminat al anumitor vedete, inspirat de vedetele pop coreene. Săptămâna trecută, serviciul video online iQiyi, un echivalent chinezesc al Netflix, a anulat reality show-urile cu bărbați efeminați.

Limitați consumismul exacerbat

Regulatorul de internet (CAC) a publicat, de asemenea, noi reguli, impunând un control mai bun al agenților vedetelor și fan cluburilor pentru a preveni practicile „haotice”, în special anumite operațiuni de marketing sau consumismul exacerbat. Unele programe îi atrag pe spectatori să cumpere produse de la partenerii emisiunilor înainte de a putea vota pentru candidatul lor preferat, scrie 7sur7.be.

Cultul conducătorului în China. Elevii au primit manuale presărate cu „gândirea președintelui Xi Jinping“

Elevii chinezi s-au întors miercuri la școală și au primit manuale noi, presărate cu „gândirea lui Xi Jinping”, deoarece Partidul Comunist își propune să extindă cultul personalității la copiii de doar șapte ani și să creeze o nouă generație de patrioți. Ministerul educației a declarat că va încorpora ideologia politică vag definită a lui Xi în programa națională, de la școlile primare până la programele postuniversitare.

Profesorii din școala primară trebuie să „planteze semințele iubirii partidului, țării și socialismului în inimile tinere”, potrivit unei notificări a guvernului privind noul curriculum.

Noile cărți școlare sunt decorate cu citate ale președintelui și imagini ale feței sale zâmbitoare, cu realizările civilizației chineze și rolul Partidului Comunist în reducerea sărăciei și combaterea pandemiei COVID-19. Lecțiile sunt intercalate cu citate ale președintelui Xi Jinping despre patriotism și datorie, precum și anecdote ale întâlnirilor sale cu cetățenii (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel