EXCLUSIV  Bărbat pe trotinetă, ucis după o şicanare în trafic. Radu Leca, psiholog: Frustrări acumulate în timp. E doar un început

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care sunt motivele care stau la baza agresivităţii în trafic, după ce joi dimineaţă un bărbat care circula pe trotinetă electrică a murit în Bucureşti, după o şicanare în trafic cu un motociclist. 

Un motociclist s-a șicanat cu un alt participant la trafic, pe trotinetă. I-a dat casca jos acestuia și l-a izbit de o mașină, transmite Realitatea Plus. Din păcate, bărbatul de pe trotinetă a murit în urma leziunilor suferite.

Tragedia a avut loc pe șoseaua Vitan-Bârzești din Capitală. La fața locului a ajuns o echipă SMURD, care a încercat să-i salveze viața tânărului, însă în zadar. Potrivit martorilor, motociclistul l-a urmărit în trafic pe bărbatul de pe trotinetă. La un moment dat, l-a prins și i-a dat casca jos, l-a lovit și apoi l-a izbit de o mașină. Cazul a fost clasificat drept agresiune și a fost preluat de serviciul omoruri.  Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

VEZI Un motociclist a omorât un bărbat care circula pe trotinetă, după o șicanare în traficul din București - VIDEO

Radu Leca explică motivele. "E doar un început"

"E foarte simplu. Avem de-a face cu frustrări pe care subiecţii care devin făptaşi agresivi le-au înmagazinat de-a lungul timpului, fie de acasă, fie de la job, sau din relaţii cu cunoscuţi, prieteni. Frustrarea se poate transforma în agresivitate când există un declanşator. Declanşatorul în acest caz ar fi putut fi un sunet, o imagine, o lumină sau viteza în sine. De asemenea, declanşatorul putea fi şi ideea că cineva îi răpeşte posibilitatea de a fi locul 1. Detaliem aici. Sunt multe persoane care stau la STOP şi vor să fie în primul rând de maşini, să plece primii. Când un trotinetist îţi răpeşte ţie, frustrat şi agresiv fiind, locul 1, îl şicanezi, îl împingi şi se ajunge la un accident. E valabil şi pentru bătăile din trafic, dar şi pentru biciclişti. Ei pleacă uşor pe lângă maşini de la STOP, nu se mai uită în spate şi sunt acroşaţi de maşini. 

Incidentul de azi, din punctul meu de vedere, este doar un început dintr-un lanţ de incidente ce va mai fi prezent până se va reglementa foarte clar utilizarea de biciclete şi trotinete în trafic", a explicat Radu Leca pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel