Barack Obama, nou scut de rachetă în Golf. Emil Hurezeanu: "America joacă la mai multe capete"

Emil Hurezeanu a comentat dorința președintelui american Barack Obama de a instala un nou scut împotriva rachetelor care ar putea fi trase din Iran.

Potrivit analiştilor, liderul american va face propunerea instalării unor sisteme de apărare antirachetă în Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Acest scut ar fi complementar celui care va deveni funcţional în România şi Polonia.

Proiectul lui Barack Obama ar urma să fie prezentat săptămâna viitoare, la reuniunea cu liderii celor şase ţări din Consiliul de Cooperare al Golfului.

Oferta ar putea fi însoţită de noi contracte de vânzare de armament şi manevre militare comune. Unele ţări din zona Golfului Persic au cumpărat deja sisteme antirachetă de la americani. Barack Obama încearcă să îi asigure pe aliaţii arabi că Statele Unite nu îi abandonează în faţa ameninţării Iranului.

Citește și: Emil Hurezeanu, ANALIZĂ asupra Chinei: Eternitatea chineză e mare

Informația a fost comentată la „Jurnalul de Seară” de Emil Hurezeanu:

America joacă la mai multe capete și își asigură în mod adaptativ-tactic interesele”, spune Emil Hurezeanu. Se întrevede o oarecare delimitare, realiniere a forțelor tocmai în așteptarea unui Iran resuscitat, care poate deveni periculos, iar America își păstrează această posibilitate de a întrerupe blocajul și în același timp de a-și semnaliza proiectele strategice.

Îndată ce s-a deblocat dialogul diplomatic între Occident și Iran, Rusia a anunțat - abia așteptând, probabil, să se întâmple asta, că e gata și-și continuă și-și reîncepe livrarea de sisteme antirachetă. Iranul importă rachete, instrumente sofisticate de luptă și din China și din Rusia, de multă vreme, a reamintit jurnalistul.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel