Baconschi: Intelectualii, esențiali pentru Băsescu. M-am atașat de el

baconschi dece
baconschi dece

Teodor Baconschi vorbește pe blogul său despre impresiile de după Convenția PDL și modul cum elita intelectuală  l-a ajutat pe Traian Băsescu să obțină "atâtea victorii" în cariera sa politică. Fostul ministru de Externe spune însă că experiența sa cu Dreapta din România a fost diferită de așteptările sale și lasă impresia că, împreună cu intelectualii și reformiștii, pregătește o nouă etapă.

După ce face o trecere în revistă a carierei sale diplomatice, Baconschi amintește că a lucrat cu toți președinții României post-decembriste. S-a atașat numai de unul însă: Traian Băsescu.

Într-un discurs emfatic, aproape emoționant -  dacă nu s-ar ști că rândurile sunt ieșite de sub pana lui Baconschi, care împarte populația în intelectuali și inepți, diplomatul laudă suportul esențial al lui Pleșu & Co.

"El a câştigat atâtea victorii cu sprijinul PD şi mai apoi al Alianţei DA, însă şi cu suportul, după mine esenţial, al elitei intelectuale cu vederi de dreapta. Fără “noi ăştia” – de la 22 şi GDS, până la Alianţa pentru un Parlament Curat, fără societatea civilă, fără Pleşu, Liiceanu, Patapievici şi atâţia alţii, proiectul de reformă a statului şi fixare a ţării în UE şi NATO nu ar fi fost lansat cu atâta legitimitate, entuziasm şi speranţă comună", scrie Baconschi pe blog.

Schimbare de planuri?

Fostul șef al diplomației române spune că s-a ostenit să creeze o reformă adevărată în PDL, prin diferite inițiative, însă experiența cu democrat-liberalii a fost diferită de așteptări. Onestitatea intelectualilor, mai spune Teodor Baconschi, le-a asigurat o antipatie vecină cu ura, reprosându-li-se, printre altele, lipsa vechimii în partid.

Fostul amabsador al României la Paris consideră că a fost loial cu PDL și că, împreună cu Monica Macovei, Adrian Papahagi sau Cristian Preda, a încercat schimbarea prin moțiunea "Reformiștii". "Ce a ieșit, ați văzut cu toții".

"Nu cred, la capătul acestei experienţe, că intelectualii – adică oamenii cu educaţie solidă şi, în cazul nostru, cu o carieră profesională relevantă – NU au ce căuta în politica din România (...)Ce formă va lua această speranţă colectivă în viitorul apropiat ? Lucrăm acum pentru a le da tututor celor care aşteaptă răspunsul cel mai bun", conchide Teodor Baconschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel