BACALAUREAT 2015. Anunțul ministrului Educației privind desfășurarea BACALAUREATULUI

Modul de derulare a examenului de Bacalaureat nu se schimbă, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Modul de derulare a examenului de Bacalaureat nu se schimbă. Există o metodologie de organizare a examenului încă din anul 2011 și la nivelul anilor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, metodologie care prevede posibilitatea corecturii lucrărilor într-un alt județ. Elevul nu este interesat de locul în care se corectează lucrările. Metodologia prevedea de cinci ani această posibilitate. Am luat această decizie care este strict organizatorică și nu afectează nici elevii, nici profesorii, nici rezultatele", a afirmat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a mai spus că profesorii nu trebuie să fie interesați decât de numărul de lucrări pe care le au de corectat și nu de la ce elevi provin acestea.

"Profesorul nu este și nu poate fi interesat decât de numărul de lucrări pe care poate să le corecteze și nu de unde provin acestea, ale cui sunt. Sistemul este deja obișnuit pentru că dintotdeauna contestațiile la lucrările scrise la Bacalaureat s-au judecat în alte județe. Oricum lucrările sunt preluate, deși procedura nu este nici publică, lucrările oricum pleacă din centrele de examen către centrele de corectură. Pleacă din localitatea A spre localitatea B. Acum, dacă vor pleca spre localitatea C dintr-un alt județ, nu văd unde este diferența. Nu trebuie să aibă niciun fel de emoții, este doar un plus de activitate pentru comisiile de Bacalaureat pe care ni-l asumăm", a explicat Sorin Cîmpeanu.

El a arătat că prin adoptarea acestei măsuri costurile în plus sunt "absolut nesemnificative" în comparație cu efectul obținut de eliminare a oricăror suspiciuni de fraudă la examen, scrie România.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel