BAC 2019. Elevi eliminaţi la prima probă scrisă. Cum a încercat să copieze

Loredana Brumă / 01 iul 2019 / 14:02 Salveaza PDF Comentarii
Bacalaureat 2019
Descriere foto: Bacalaureat 2019

Doi dintre absolvenţii de liceu din judeţul Bistriţa-Năsăud, care luni au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat, au fost eliminaţi din concurs pentru tentativă de fraudă, a precizat un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Potrivit precizărilor făcute pentru AGERPRES, de către purtătorul de cuvânt al IŞJ Bistriţa-Năsăud, Monica Buboly, unul dintre elevi a încercat să copieze cu ajutorul unei fiţuici, iar celălalt, cu ajutorul telefonului mobil. Cei doi elevi au fost eliminaţi de la centrele de examen de la Colegiul Naţional 'George Coşbuc' din Năsăud şi Liceul tehnologic 'Grigore Moisil' din Bistriţa.

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat, cei doi absolvenţi de liceu eliminaţi pentru tentativă de fraudă nu vor putea să participe la următoarele probe şi vor fi lipsiţi de posibilitatea de recunoaştere a probelor promovate anterior. De asemenea, nu au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. La prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost înscrişi 1.962 de candidaţi, din care s-au prezentat 1.887, ceea ce înseamnă o prezenţă de 96,17%. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26