Ayrault, premierul Franței: I-am zis lui Ponta de două ori că România nu intră în Schengen

ayrault dc
ayrault dc

Prim-ministrul Franței, Jean-Marc Ayrault, a declarat în fața Adunării Naționale că i-a transmis în două rânduri omologului său român, Victor Ponta, că România nu este pregătită să intre în Schengen de la 1 ianuarie 2014. Ayrault l-a vizitat pe Ponta la Palatul Victoria, în luna iulie, când oficialul francez spunea că ”Parisul va susține integrarea României în Spațiul Schengen”, dar că aceasta va trebui făcută în etape, prima fiind deschiderea frontierelor aeriene.

Premierului francez i s-a cerut o poziție pe problema romilor, după ce colegul său socialist, ministrul de Interne Manuel Valls, a inflamat spiritele când a cerut deportarea în masă a romilor din Franța.

”Faceți un amalgam ridicol între libera circulație în sânul Uniunii Europene care privește cetățenii români și bulgari, din care o parte aparține unei minorități cu drepturi europene, rromii, și Schengen”, a afirmat Ayrault, citat de Europe 1.

Șeful Guvernului francez susține că l-a informat pe Ponta în două ocazii că Franța nu crede că România este pregătită să intre în Zona de Liberă Circulație.

”Condițiile nu sunt îndeplinite în întregime și eu am discutat în două ocazii cu omologul meu Victor Ponta, premierul român, și raspunsul (referitor la aderare - n.r.) nu este posibil la 1 ianuarie anul viitor. România, ca și Bulgaria, are de făcut progrese în materie de poliție, în materie de justiție, în materie de control al frontierelor”, a spus Ayrault, potrivit transcriptului publicat de guvernul de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel