Avocatul Poporului atacă Legea Insolvenței la CCR

Avocatul Poporului a sesizat miercuri CCR, pentru neconstituționalitatea a două dintre articolele OUG nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Este vorba despre articolul 81 alineatul 3 şi articolul 348, care contravin articolului 1 alineatul 5 și articolului 15 alineatul 2 din Constituție, privind obligativitatea respectării Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, cât şi a neretroactivităţii legii.

Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, adoptată pe 2 octombrie de Guvern, prevede la articolul 81 că: "În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului".

 De asemenea, ordonanţa prevede că "în planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului".

Iată și Articolul 348 din Codul Insolvenței: (1) Prezenta ordonanță de urgență intră în vigoare la data de 25 octombrie 2013. (2) Prezenta ordonanță de urgență se aplică și procedurilor de prevenire a insolvenței și de insolvență aflate în derulare la data intrării sale în vigoare, cu excepția dispozițiilor art. 183-203, care se aplică doar cererilor introduse după data intrării în vigoare a acesteia. Articolul 1 alineatul 5 din Constituție spune: În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie. Alineatul 2 al Articolului 15 din Legea fundamentală sună astfel: Legea dispune numai pentru viitor, cu excepția legii penale sau contravenționale mai favorabile. Vezi aici sesizarea pe care Avocatul Poporului, Anastasiu Crișu, a transmis-o președintelui CCR, Augustin Zegrean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel