Avocatul lui Năstase: Fostul premier ar putea fi eliberat în decembrie

nastase dece
nastase dece

Unul dintre avocații lui Adrian Năstase, Lucian Bolcaș, a declarat, luni, la B1 Tv, că fostul premier ar putea fi eliberat în luna decembrie a acestui an, subliniind că motivarea sentinței făcută publică azi de ÎCCJ a fost întârziată intenționat.

Lucian Bolcaș susține că întârzierea cu cinci luni a motivării sentinței în dosarul ”Trofeul Calității” în care a fost condamnat Adrian Năstase este o decizie politică, pentru ca fostul premier să nu poată ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Din acest motiv, avocatul anticipează că Adrian Năstase ar putea ieși din închisoarea în decembrie.

”Că a apărut motivarea așa de târziu este o problemă, pentru ca știți că atacarea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului se face într-un termen delimitat, șase luni de la data ramânerii irevocabile a hotarârii (...) S-ar putea să fie liber încă din decembrie pentru că la reducerea de la lege cu o treime se adaugă zilele câstigate datorita unui regim de activitate,” a spus Lucian Bolcaș.

Un alt avocat al lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, declara pe 1 octombrie că fostul premier ar putea părăsi închisoarea pe 16 februarie 2013.

ÎCCJ a făcut astăzi publică motivarea sentinței în cazul Adrian Năstase, Instanța Supremă argumentând că ”pedepsele aplicate au menirea să–i descurajeze pe toţi cei care ar fi tentaţi să intre în relaţii cu exponenţi ai vieţii politice sau să angajeze activităţi, dincolo de limitele legii, cu reprezentanţii clasei politice, contribuind la realizarea de către aceştia a unor foloase necuvenite.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel