DNA a trimis-o în judecată pe avocata "Cămătarilor", pentru intervenții la judecatori

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a Luizei Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraţilor Cămătaru, în dosarul privind traficul de influenţă pentru eliberarea unor membri din clanurile Cămătarilor şi Udilă. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Luiza Gabriela Dragne, avocat în Baroul Bucureşti, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, Veronica Slăvilă, Claudia Ciobănică, Licuţă Udilă, Marina Niţă şi Bogdan Petrică Bagoli.

[citeste si]

De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de libertate sub control judiciar, Mihnea Valentin Stîngulescu, administrator al unei societăţi comerciale. Procurorii susţin că, în perioada martie 2013 - august 2014, Veronica Slăvilă, direct sau indirect, beneficiind şi de complicitatea celorlalţi inculpaţi, a pretins sume de bani de la mai multe persoane, creându-le acestora impresia că ar avea influenţă asupra unor magistraţi de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti. Astfel, în intervalul iulie - august 2014, Veronica Slăvilă a pretins şi a primit, în două tranşe, în mod indirect prin intermediul avocatei Luiza Gabriela Dragne, suma de 40.000 de euro de la Licuţă Udilă (membru al clanului Udilă), promiţând în schimb că va interveni pe lângă un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în sensul înlocuirii măsurii arestului preventiv, dispusă de Tribunalul Bucureşti faţă de o rudă a acestuia din urmă, cu o altă măsură preventivă.

Avocata Luiza Gabriela Dragne este acuzată că ar fi cerut de la Laurenţiu Niki Turca Dăscălescu suma de 200.000 de euro pentru a interveni la judecători de la Tribunalul Bucureşti şi a obţine o decizie favorabilă acestuia, într-un dosar în care era judecat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat. Procurorii mai susţin că, în cursul lunii august 2014, Licuţă Udilă a promis acordarea unui împrumut de 10.000 de euro avocatei Luiza Dragne, pentru ca aceasta să finalizeze demersurile şi intervenţiile pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti. În cauză, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor Marina Niţă şi Licuţă Udilă şi asupra unei sume de bani ce aparţine inculpatei Claudia Ciobănică. Constantin Zaharia şi Tudoriţa Udilă au încheiat cu procurorii anticorupţie acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru infracţiunile reţinute în sarcina lor. Dosarul se va judeca la Curtea de de Apel Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel