Avion rupt după ce a derapat, la Istanbul. Riscurile profitului pus înaintea siguranţei

 Un avion de linie s-a rupt în trei după ce a ieşit de pe pistă la aterizare miercuri pe aeroportul internaţional din Istanbul.

Fuzelajul aparatului, aparţinând companiei private Pegasus, s-a rupt în două şi a luat foc după ce a ieşit de pe pistă pe aeroportul internaţional Sabiha Gokcen, situat în partea asiatică a Istanbulului, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune CNN-Turk.

Media turce au comunicat că există persoane rănite în urma incidentului, dar ministrul transporturilor turc Cahit Turhan, citat de televiziunea de stat TRT, a indicat că nimeni nu şi-a pierdut viaţa în urma accidentului. Avionul s-a rupt în trei bucăţi după ceea ce Turhan a numit o aterizare dură. El a adăugat că unii pasageri au fost răniţi, potrivit Reuters.

Al doilea incident de la începutul anului

Este cel de-al doilea incident în care este implicată o aeronavă a companiei Pegasus de la începutul acestui an. Toate zborurile au fost suspendate temporar marţi, 7 ianuarie, pe Aeroportul Internaţional Sabiha Gokcen din Istanbul după ce un avion a derapat şi ieşit de pe pistă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a informat biroul guvernatorului din Istanbul, citat de DPA, scrie Agerpres. 

Toţi cei 164 de pasageri aflaţi la bord au fost "evacuaţi în siguranţă", a precizat acesta, adăugând că nu au fost raportaţi răniţi. Avionul, operat de compania aeriană turcă low-cost Pegasus a derapat şi a ieşit de pe pistă după aterizare, la capătul unei curse care a plecat de pe aeroportul Sharjah din Emiratele Arabe Unite, a precizat compania.

Ce spun specialiştii despre acest tip de aeronavă 

Potrivit unor informaţii din domeniul aviaţiei, avionul din incidentul de astăzi este identic cu cele de la Tarom YR - BGK şi YR-BGJ care inițial au fost destinate tot pentru Pegasus înainte sa ajungă la Tarom. "Aeronava are o configurație poreclită 'bou-vagon' adică full economică cu scaune care nu se dau pe spate si cu spațiu între scaune la mini minimorum. Asta înseamnă banul înaintea Securității si siguranței ptr ca ar trebui sa ne gândim ce înseamnă o evacuare in situația in cauza cu avionul căzut in prăpastie şi rupt în trei", potrivit sursei citate de DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel