Avion plin de oameni, ţinut în aer deasupra Sucevei din cauza ceţii - vizibilitate sub 50 m

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

O aeronavă plină de români, venită din Marea Britanie, nu poate ateriza la Suceava din cauza ceţii dense. 

Aceasta este ultima din trei aeronave cu această problemă, informează Antena 3. Celelalte două au fost redirecţionate către Iaşi şi Cluj, anunţă sursa citată. 

Se pare că aeronava rămasă ar fi încercat să aterizeze, dar din cauza ceţii dense, care a coborât vizibilitatea sub 50 m, piloţii nu au reuşit să vadă pista de aterizare. Cel mai probabil, şi această aeronavă va fi redirecţionată spre Iaşi. 

Efectele pandemiei asupra piloților

Pilotul Cezar Osiceanu a explicat efectele pandemiei asupra oamenilor care lucrează în domeniul aviației.

„Fără îndoială, pandemia a produs cea mai mare criză din istoria aviației mondiale. Efectele dezastruoase ale pandemiei în aviația civilă au fost atât pe orizontală, cât și pe verticală și au condus de la falimente până la sinucideri.

Un raport intern al companiei australiene Qantas, citat de Aviation News și “scurs” în presă, a produs fiori după publicarea lui în The Sidney Memo Herald și The AGE, două publicații prestigioase în mass media din Australia.

Negru pe alb, șefii Direcției de operațiuni zbor ai Qantas indică o serie de probleme provocate piloților de către pandemie și cu efecte directe asupra zborului.

Analiza a fost făcută special în scopul identificării cauzelor care au condus în ultimul timp la o creștere a numărului de apropieri nestabilizate și a cazurilor în care echipajele nu au realizat că aeronavele lor au depășit greutățile maxim admise pentru pistele și condițiile meteo de la acele momente creând posibilitatea apariției de accidente și incidente de zbor.

VEZI MAI MULTE AICI

Mii de curse aeriene, anulate din cauza noilor restricţii COVID-19

Peste 2.500 de curse aeriene au fost anulate la finalul anului trecut, iar alte câteva mii au întârzieri, la nivel internaţional, din cauza restricţiilor impuse de numeroase ţări pentru limitarea răspândirii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2, informează CNN.

Dintre cele peste 2.500 de zboruri anulate, 1.000 sunt curse care fac legături cu aeroporturi din Statele Unite, potrivit site-ului de profil FlightAware.com. Alte peste 9.000 de zboruri au întârzieri, la nivel internaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel