Urmărește emisiunea live


Avioanele britanice Typhoon, misiune la Constanța

Detașamentul britanic alcătuit din 150 de militari va lucra împreună cu militarii români timp de patru luni, misiunile de poliție aeriană ale aeronavelor Typhoon, aflate pentru prima dată pe teritoriul României, urmând să înceapă pe data de 1 mai.

'În numele ambasadorului Marii Britanii, aș dori să subliniez importanța acestui eveniment pentru Regatul Unit, pentru relația noastră bilaterală și pentru angajamentul nostru în cadrul NATO', a declarat cu această ocazie atașatul militar al Marii Britanii în România, Neville McNally.

Cele patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii au aterizat, luni, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Până la începutul lunii septembrie, aceste aeronave vor executa misiuni de poliție aeriană alături de aeronavele românești MiG-21 LanceR.

'La limita noastră de responsabilitate este activitate, mai ales de când cu evoluția din Crimeea. Noi trebuie să fim pregătiți să arătăm totuși că pe aici nu se trece', a declarat presei, la finalul evenimentului, locțiitorul comandantului Grupului 86 Operațional, comandorul Daniel Moise.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun au drept obiective dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și britanice, conform Ministerului Apărării Naționale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel