Avertismente de EVACUARE în Caraibe. Un vulcan s-a reactivat

Locuitorii din mai multe localități din Caraibe au primit avertismente să rămână atenți din cauza reactivării unui important vulcan al arhipeleagului.

Autoritățile din Caraibe au emis mai multe avertismente locuitorilor din Sf. Vincent și Grenadine și le-au spus să fie atenți după ce un vulcan din Caraibe a revenit la viață. La Soufrière este cel mai înalt punct din St. Vincent și este situat în apropierea vârfului de nord al țării, dar a rămas latent timp de zeci de ani înainte de a începe să arunce cenușă săptămâna trecută, a raportat AP.

Aburul, gazul și o cupolă vulcanică formată din lavă pot fi, de asemenea, văzute deasupra vulcanului, potrivit Agenției Caraibe pentru Dezastrele de Urgență (CDEMA). Guvernul țării, care constă dintr-un arhipeleag cu peste 100.000 de persoane, a ridicat nivelul de alertă la portocaliu, ceea ce înseamnă că erupțiile ar putea apărea în mai puțin de 24 de ore.

Nu a mai erupt de 40 de ani

La Soufrière a izbucnit ultima dată în 1979, dar nu a cauzat niciun deces. Totuși, la o erupție din 1902 a provocat 1.600 de decese. Într-un incident de la începutul lunii trecute, autoritățile din insula Martinica din Caraibe, din apropiere, au emis o alertă galbenă din cauza activității seismice sub Muntele Pelée, a raportat Independent, notează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel