Autostrada suspendată intră în subteran şi ajunge la 1,5 mld. euro - VIDEO

Până la sfârşitul anului, edilii Capitalei ar trebui să aleagă una dintre cele trei variante de proiect pentru „Autostrada Suspendată“, diferenţele de cost dintre aceste variante fiind destul de mari. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, tinde spre cea mai scumpă şi complicată opţiune care include un tunel lung de 2 km pe sub parcul Herăstrău şi costă peste un miliard şi jumătate de euro.

Grandiosul proiect, numit si autostrada suspendata va porni de undeva de aici din zona Soselei Colentina si va avea aproximativ 16 km. In functie de varianta aleasa dintre cele trei aflate in dezbatere publica, traseul va avea tuneluri, pasaje suprateranresi subterane, scrie incont.ro.


Proiecte mari. Autostrada suspendata ... coboara pe sub parcul Herastrau si ajunge la 1,5 mld. euro ANIMATIE VIDEO pe www.incont.ro

Traseul este insa aproximativ acelasi. Drumul expres porneste din Nord-Est si uneste Soseaua Petricani, Soseaua Pipera, Bulevardul Aerogarii, DN1, Calea Grivitei oprindu-se undeva in spatele Lacului Morii iesind in centura astfel incat intreg bucurestiul sa poata fi parcurs printr-un soi de inel median.

In timp ce in prima varianta, care nu ar costa mai mult de 600 de milioane de euro, drumul este construit la nivelul solului pe langa calea ferata, iar in marile intersectii exoista doar pasaje subterane, celelalte doua presupun si cate un tunel lung de 2 km se sub parcul herastrau. Diferenta dintre ele este ca ultima varianta de proiect prevede ca mare parte din drum sa fie suspendat. Costa insa de aproape trei ori mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel