Autoritățile ucrainene spun că există semne de creștere a nivelului de radiații la Cernobîl

Foto Pexels
Foto Pexels

Armata rusă a ocupat zona Cernobîl, stârnind o îngrijorare deosebită.

Agenția nucleară ucraineană a declarat că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl, conform Sky News.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major, produs la 26 aprilie 1986, când a avut loc o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.

VEZI ȘI: Chirieac explică miza ocupării Insulei Șerpilor de către Rusia lui Putin

Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT marți

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat asigurări, în cursul zilei de joi, că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.      

Curtea Penală Internațională ar putea investiga orice crime de război sau acte de genocid în Ucraina

Curtea Penală Internațională a anunțat, vineri, 25 februarie, că urmărește Ucraina și ar putea investiga orice „acte de genocid" și „crime de război" observate acolo, scrie CNN.

„Reamintesc tuturor părților care desfășoară ostilități pe teritoriul Ucrainei că biroul meu își poate exercita jurisdicția și investiga orice acte de genocid, crime împotriva umanității sau crime de război comise pe teritoriul Ucrainei începând cu 20 februarie 2014", a declarat procurorul CPI, Karim A.A. Khan.

„Biroul meu va continua să monitorizeze îndeaproape situația din Ucraina", a adăugat acesta, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel