Autoritățile în alertă! Ouă contaminate cu un insecticid periculos. ANSVSA, anunț

Ema Apostu / 10 ian 2019 / 11:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Peste patru milioane de ouă contaminate cu Fipronil, un insecticid interzis în Uniunea Europeană, au fost găsite la o fermă de păsări din Drăgăneşti, Teleorman. Descoperirea a fost făcută în noiembrie, anul trecut, dar suspiciunea a fost confirmată abia acum. 

Inspectorii DSV au deschis o anchetă pentru a afla cum a ajuns insecticidul în ouă. Potrivit unor surse, pericolul este mult mai mare pentru că şi găinile contaminate cu această substanţă periculoasă au fost vândute pentru consum. Cei de la ANSVSA spun că ar trebui să mâncăm timp de şase luni ouă contaminate pentru a avea probleme de sănătate, potrivit Antena 3.

"Atâta timp cât acest insecticid este interzis, aceste produse prezintă un risc potenţial, incalculabil. Studiile arată că în contact cu suprafaţa pielii omului mai puţin de 1% din această substanţă trece în sistem. Riscul este, mai de grabă, de ingerare a unei mari cantităţi de Fipronil, ceea ce apreciez că este un risc scăzut, dar atâta timp cât legislativ este specificat că trebuie să fie zero valoarea pentrua această substanţă, nu cred că mai este niciun fel de discuție", spun reprentanții ANSVSA.

Vezi și: Patru milioane de ouă contaminate, descoperite în Teleorman

Agenția Medicamentului, avertisment în cazul unei creme de pe piață


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83