Australia. Tendoanele de canguri ar putea înlocui ligamentele umane

Cangurul
Cangurul

Tendoane prelevate de la canguri sunt testate în Australia spre a fi utilizate în cadrul intervenţiilor chirurgicale de înlocuire a ligamentului genunchiului, gleznei sau umărului, tratament revoluţionar de care ar putea beneficia în special sportivii.

Studiul fără precedent a prezentat 'prima dovadă a testării conceptului' ce atestă că tendoanele de cangur sunt 'de şase ori mai puternice în comparaţie cu ligamentul încrucişat al omului', se arată într-un comunicat emis marţi seară de Universitatea din Sydney. 'Tendonul de cangur are o compoziţie similară cu cel uman, însă este mai lung şi are proprietăţi mecanice mai bune, ceea ce îl face să fie un produs natural excelent ce ar putea fi utilizat într-o varietate de proceduri chirurgicale', a declarat chirurgul ortoped Nick Hartnell care conduce una dintre cele trei societăţi partenere care colaborează cu universitatea australiană la acest proiect.

Investiție pentru sportivii aflați în dificultate

Proiectul presupune o investiţie de 2,4 milioane de dolari australieni (1,73 milioane de dolari americani) din partea partenerilor asociaţi. Tendoanele pentru grefele medicale sunt prelevate de la cangurii sacrificaţi pentru industria cărnii şi în cadrul programelor anuale de reducere a efectivelor din sălbăticie. Un alt element al proiectului include testarea şi producţia şuruburilor biodegradabile printate 3D, realizate din material ceramic, utilizate pentru fixarea tendonului de cangur de oasele umane, a menţionat universitatea.

'Materialele utilizate în reconstrucţia ligamentelor provin de la trei surse: om, porc şi construcţii sintetice, fiecare dintre acestea prezentând dezavantaje', a explicat doctor Elizabeth Clarke, asociată în cadrul proiectul de testare a tendoanelor de cangur. Utilizarea medicală a tendoanelor acestor animale marsupiale ar putea fi soluţia în tratarea sportivilor accidentaţi, cum este cazul fotbalistului australian Alex Johnson', a declarat Hartnell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel