Augustin Zegrean nu a convocat încă plenul Curţii Constituționale

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, nu a reușit să convoace plenul Curții, după ce judecătorul Tudorel Toader a declarat, miercuri seara, că a cerut convocarea unei ședințe în cel mai scurt timp.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin  Zegrean, a declarat, joi, pentru NewsIn, că nu a convocat încă o şedinţă a CCR.

Conform judecătorului CCR, Tudorel Toader, Augustin Zegrean ar urma să convoace o şedinţă a plenului Curţii "cât mai repede posibil". Toader a declarat, miercuri seara, la România TV că a solicitat preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, convocarea de urgenţă a Plenului Curţii pentru a discuta ultimele controverse apărute în ultima perioadă."În urma unui material din presă (potrivit căruia judecătorii Mircea Minea şi Tudorel Toader ar fi modificat decizia Curții privind listele electorale), l-am sunat pe preşedintele CCR, (Augustin Zegrean, n.r.) am vorbit şi cu alţi colegi şi am solicitat preşedintelui să convoace de urgenţă un Plen al Curţii. Domnia sa m-a asigurat că în seara asta va lua legătura cu toţi judecătorii. Dacă va fi posibil mâine, dacă nu, vineri sau poate luni, cât de repede posibil", a declarat judecătorul Toader la România TV.

 Asupra eratei pe care Guvernul a primit-o din partea CCR s-a pronunţat, joi şi premierul Victor Ponta, care a catalogat respectiva adresă drept "un înscris extrem de ciudat". Conform lui Ponta, circumstanţele în care erata a fost transmisă în lipsa unei decizii comune a judecătorilor Curţii ar trebui cercetate de Parchetul General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel