Augustin Lazăr, după discuția cu Tudorel Toader: Lipsesc 450 de procurori

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr, procuror general al României, face primele declarații după discuția cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. 

”A fost o invitație a ministrului Justiției. Problemele au fost cele legate de resursele Ministerului Public, locurile vacante, de ce a fost nevoie să fie delegați procurori pe poziții vacante. Am făcut o analiză a situației pozițiilor vacante. Am remarcat că există un deficit de circa 450 de procurori, ceea ce ne-a obligat să delegăm procurori care să îndeplinească funcțiile. Vom putea declanșa procedura de titularizare pe funcțiile respective ale procurorilor.” a spus Augustin Lazăr. 

A adăugat: ”Toate delegările realizate în funcțiile respective au fost realizate în condițiile legii. Am dispus, din motive de oportunitate, încetarea delegării colegilor care nu aveau condițiile de vechime prevăzute de legea nouă. Fiindcă nu mai îndeplineau condiția de vechime, am dispus încetarea. Am considerat oportun să nu lăsăm această discuție.”

Procurorul general a mai spus că procurorii care nu au 8 ani vechime s-au întors pe vechile funcții, ”nu au fost dați afară, doresc să le mulțumesc public pentru activitatea desfășurată, dar a intrat în vigoare o nouă lege”. Pentru șase procurori a încetat ieri delegarea, din dispoziția procurorului general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel