Atilla Korodi: UDMR este pro-autonomie

Ministrul Mediului, Atilla Korodi, a declarat că UDMR, reprezentantul în arcul puterii al maghiarilor din România, este în favoarea autonomiei Ținutului Secuiesc încă din 1992, pe care o descrie drept un "instrument administrativ".

"Autonomia Ținutului Secuiesc este un instrument administrativ și vorbesc despre integritatea teritorială. Autonomia este un instrument, înseamnă ceva mai mult față de general", a declarat Korodi, luni, la Realitatea Tv, în timp ce la Târgu Mureș, 3.500 de persoane participă la o manifestație prilejuită de Ziua Libertății Secuiești.

Întrebat dacă UDMR este pro-autonomie, ministrul a răspuns: "Suntem pro, din '92 este în programul politic al UDMR. Nu este absurd, este palapabil și pentru noi înseamnă o dezvoltarea normală".

"Noi credem în subsidiaritate, noi suntem creștin-democrați, adică să dai instrumente celor care prin acele intrumente decizionale pot lua decizii mai bune", a continuat Atilla Korodi, care a adăugat că autonomia este un limbaj care codifică acest instrument.

Aproximativ 3.500 de persoane au participat, luni, la un marș de comemorare a secuilor martiri de la Târgu Mureș. Prefectura Mureș nu a autorizat manifestația, care s-a transformat într-una cu scandal, după ce unii participanți s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, au aruncat cu petarde și au scandat lozinci privind anularea Tratatului de la Trianon (1920).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel