Atenţie! Controale în trenuri şi în gări

Trenul trebuie să rămână cel mai sigur mijloc de transport. CFR Călători organizează actiuni comune cu Poliţia Transporturi Feroviare pentru siguranţa călătorilor.

Pentru a verifica modul în care sunt respectate regulile de comportament emise de autorităţi pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2, CFR Călători împreună Poliţia Transporturi Feroviare (TF), continuă acţiunile desfăşurate în comun.Pentru protecţia călătorilor şi a personalului CFRLa bordul trenurilor CFR Călători, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei, inclusiv la urcarea şi coborârea din vagon. Pentru protecţia călătorilor şi a personalului nostru, masca trebuie purtată corect, astfel încât să acopere gura şi nasul.

Aceste acţiuni au ca principal scop conştientizarea, atât în rândul pasagerilor cât şi al personalului propriu, a necesităţii purtării măştii de protecţie. În timpul acţiunilor, reprezentanţii Poliţiei TF dispun măsuri pentru portul măştii de protecţie şi acolo unde este cazul aplică sancţiuni.

Totodată, acţiunile comune vizează şi legalitatea călătoriei pentru descurajarea persoanelor care călătoresc fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).

Acţiuni ale Poliţiei Transporturi


Poliţiştii din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi au desfăşurat, în prima jumătate a anului 2020, peste 500 de acţiuni pe principalele magistrale de cale ferată (300, 500, 600, 800, 900 şi secţiile de cale ferată adiacente), pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale şi menţinerea ordinii publice în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată.

Pe parcursul acestor acţiuni au fost găsite 27 de persoane care erau urmărite în temeiul legii. Pentru abateri de la lege, poliţiştii au aplicat peste 9.400 de sancţiuni contravenţionale (la Legea nr. 61/1991, Legea 12/1990, la H.G. nr. 203/1994 sau la alte acte normative), valoarea lor ridicându-se la 6.000.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscate bunuri de 23.000 de lei.

Totodată, au fost constatate 165 de infracţiuni, dintre care 47 de natură judiciară şi 92 de natură economic-financiară.

Numai în ultima săptămână (7 - 14 iulie 2020), în acţiunile desfăşurate în sistemul transporturilor feroviare (precum şi pentru respectarea măsurilor legale privind limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS COV-2), Poliţia transporturi feroviare a desfăşurat, activităţi specifice în 447 de staţii de cale ferată şi 1.104 trenuri de călători (în 385 de trenuri către/dinspre litoral şi 372 către/dinspre alte staţiuni).

De exemplu marţi, 14 iulie 2020, echipe mixte de control ale CFR Călători si ale Poliţiei TF au verificat mai multe trenuri interregio, pe relaţiile Bucureşti Nord - Câmpina şi retur şi Bucureşti Nord - Ciulniţa şi retur.

Aceste acţiuni de control se vor derula şi în perioada următoare în colaborare cu Poliţia TF, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii reţele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul ţării noastre.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy