Atentatele de la Paris: Un preot și-a cerut scuze după o declarație șoc!

Duminică, un preot francez și-a cerut scuze după ce a vorbit despre "un concert inspirat de Satana" într-o predică despre atentatul de la Bataclan de la 13 noiembrie din Paris. Potrivit episcopiei sale, aceasta a recunoscut că afirmația lui a fost deplasată și indecentă.

Confrom Agerpres, într-o declarație transmisă de episcopie, preotul afirma că regretă că a alimentat o polemică pe subiectul anumitor genuri muzicale. După slujba religioasă de duminică, abatele Francois Schneider, din parohia Sainte-Trinité din Wisembach (Vosges, nord-est), spune că observațiile sale au fost deplasate și indecente.

"Suntem uneori depășiți în fața diversității și stranietății anumitor expresii artistice", a adăugat abatele. La sfârșitul lunii noiembrie, în predica sa, el a spus despre concertul Eagles of Death Metal, grupul american de rock care cânta la Bataclan în seara atentatelor, că este 'inspirat de Satana'.

Afirmații sale au creat o undă de șoc în cadrul parohiei sale, iar episcopia a fost sesizată.

La sfârșitul lunii noiembrie, un alt preot din dioceza Lyon (est) a spus că victimele de la Bataclan erau "frații siamezi" ai ucigașilor lor. El a fost înlăturat din funcție de arhiepiscopul de Lyon, monseniorul Philippe Barbarin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel