Urmărește emisiunea live


Teroristul arestat lângă Parlamentul britanic, pus sub acuzare

Poliția britanică a anunțat, marți, că l-a pus sub acuzare pentru 'pregătirea unor acte teroriste' pe Khalid Mohammed Omar Ali, bărbatul în vârstă de 27 de ani, arestat în data de 27 aprilie în apropierea parlamentului de la Londra, având asupra sa mai multe cuțite, transmite DPA.

De asemenea, bărbatul a fost acuzat și de producere sau posesie ilegală de explozibili cu intenția de a 'pune în pericol viața și a cauza pagube materiale grave' în Afganistan în 2012.

Ali, rezident în nordul Londrei, urmează să compară miercuri în fața unui tribunal pentru a răspunde la aceste acuzații, potrivit poliției metropolitane londoneze.

Arestarea sa a urmat unui atentat comis pe 22 martie la Londra, când un atacator a intrat cu automobilul în trecătorii aflați pe podul Westminster, provocând moartea a patru persoane (printre care și o româncă), după care s-a îndreptat spre o poartă a curții parlamentului britanic unde a înjunghiat mortal un ofițer de poliție. La scurt timp, autorul atacului a fost împușcat mortal de forțele de ordine britanice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel