ATENTAT LONDRA. Cine sunt salvatorii care s-au luptat cu teroriștii

Un nou atac crunt a lovit Marea Britanie. De această dată Londra. Șapte persoane au murit și 48 au fost rănite după ce un grup de trei atacatori au intrat cu duba în pietoni și au coborât atacându-i cu cuțite. Bineînțeles, ”pentru Allah”. E de neînțeles cum atacatorii au rănit atât de mulți oameni. Prima întrebare a fost cum de nu a intervenit nimeni, cum de 50 de oameni nu au oprit 3. Dar după atentat, am aflat că au fost oameni care au intervenit și au încercat să oprească masacrul. BBC a publicat o listă a persoanelor care au salvat alți oameni, poate cu prețul vieții lor. 

(w670)

Ignacio Echeverría

Ignacio Echeverría are 39 de ani și este din Spania. El a dispărut după atentatul din Londra. El a fost văzut ultima oară când încerca să salveze o femeie, lovind un terorist cu skateboard-ul său. Echeverría nu apare nici pe lista celor care au decedat. Tatăl său a mărturisit că a aflat că a fost văzut ultima oară zăcând pe trotuar după ce a încercat să oprească un atacator cu skateboard-ul său. 

Un polițist în afara serviciului, care în timpul liber joacă rugby la nivel de amatori, a fost înjunghiat după ce a atacat unul dintre teroriști. El este în stare critică. Ofițerul a fost dus la spital într-o mașină de poliție. 

Un alt ofițer britanic, de la Rutieră, s-a luptat cu un atacator cu bastonul din dotare. Și el a ajuns la spital, starea sa fiind stabilă. 

(w670)

Florin Morariu

Pe lista publicată de BBC este și bucătarul român Florin Morariu, care ”este descris ca un erou pe social media”. El a chemat oamenii de pe stradă pentru, a-i proteja, în braserie, le-a dat apă și a dat cu lăzile în atacatori. El a spus în emisiunea Victoriei Derbyshire că ”mi-a fost milă de victime, nu am știut cum să reacționez, m-am gândit că și eu sunt de asemenea în pericol.”

(w670)

Giovanni Sagristani

Giovanni Sagristani, în vârstă de 38 de ani, și prietenii săi erau la restaurantul El Pastos, când un atacator a venit strigând și a înjunghiat o femeie în piept. Carlos Pinto, unul dintre prietenii lui Sagristani, care lucrează ca asistent medical, împreună cu un alt bărbat, tot asistent medical, au oprit sângerarea. Femeia a pierdut jumătate de litru de sânge la început, după înjunghiere. Atacatorul a fost împins în afara restaurantului, după ce clienții au aruncat în el cu scaune. Apoi ei au fost blocați în interiorul restaurantului de oamenii de la securitate, pentru a fi protejați. Paramedicii au venit după două ore, timp în care au ținut-o pe femeie liniștită și-n viață. 

(w670)

Geoff Ho

Geoff Ho, editor la Sunday Express, a încercat să salveze un bărbat, dar a ajuns la spital înjunghiat în gât. 

(w670)

Gerard Vowls

Gerard Vowls, martor, a spus pentru BBC că a încercat să oprească atacatorii care atacau o femeie, a aruncat sticle, pahare și scaune în ei. El spune că, la sfârșitul zilei, este fără apărare. 

Doctorul Malik Ramadhan mergea pe bicicletă spre casă, ieșise din tură, când a văzut un număr mare de ambulanțe care se îndreptau spre același loc, a înțeles că e grav și s-a întors la muncă. El a afirmat că oamenii au fost înjunghiați cu scopul de a fi uciși. 

(w670)

Rhiannon Owen

Rhiannon Owen are 19 ani. Ea era la un bancomat când a ajuns un șofer de taxi că strigă la ea să fugă. S-a întors și a văzut un cuțit. Atunci a luat-o la fugă fără să se uite în urmă și a ajuns într-o sală unde erau 30-40 de persoane și s-au baricadat. Ea i-a mulțumit public șoferului că a salvat-o și că i-a dat șansa să pună la adăpost și alte vieți. 

(w670)

Paul Ashworth

Paul Ashworth a venit pe bicicletă ca să împartă apă polițiștilor. 

Pe lângă toți eroii cu nume, sunt și cei care au rămas anonimi, care lucrează la magazine și au oferit apă și alimente polițiștilor și persoanelor rănite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel