Urmărește emisiunea live


Atentat cu mașină-capcană. Zeci de morți

Zeci de persoane au fost ucise și rănite, joi, în Libia. A fost atentat cu mașină capcană comis împotriva unui centru de instruire al poliției din orașul Zliten, aflat la 160 de kilometri de Tripoli.

Agenția de presă Lana, apropiată guvernului recunoscut de comunitatea internațională, scrie că atentatul a ucis 15 persoane și a rănit 30. Agenția rivală, apropiată guvernului nerecunoscut, scris că sunt 50 de morți și peste 120 de răniți.

Canalul de televiziune Al-Arabiya, citat de RIA Novosti şi TASS, a indicat că cel puţin 46 de persoane au fost ucise în urma acestui atentat. A precizat că peste 100 de persoane participau la o instruire militară în momentul atacului.

Atentatul nu a fost deocamdată revendicat, dar gruparea jihadistă Statul Islamic, ce activează din 2014 în Libia, a revendicat până în prezent mai multe atacuri comise pe teritoriul libian, unde câştigă teren, profitând de haosul creat în această ţară după înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi, în 2011. În prezent, Libia are două guverne - unul recunoscut la nivel internaţional şi care s-a refugiat la Tobruk (est) şi altul pro-islamist, în capitala Tripoli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel