Atentat cu bombă. Cel puţin 10 persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite

Atentat - imagine ilustrativă
Atentat - imagine ilustrativă

Cel puţin 10 persoane au fost ucise, iar alte 15 rănite într-un atentat cu bombă care a avut loc vineri într-o piaţă din oraşul Quetta, din vestul Pakistanului, transmite EFE.

"O puternică explozie" s-a produs la prima oră a dimineţii în zona Hazarganji atunci când un număr important de persoane se aflau în piaţă pentru cumpărături, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Quetta.

În zona unde a avut loc atacul trăiesc numeroşi membri ai minorităţii şiite hazara, însă, până acum, poliţia nu a confirmat încă dacă atentatul a fost îndreptat împotriva acestora.

Cei 15 răniţi au fost transportaţi la spitalele din apropiere.

Quetta, capitala provinciei Balucistan, este una din localităţile cele mai conflictuale din Pakistan, aici fiind prezente grupări armate separatiste, facţiuni talibane şi grupări jihadiste.

În iulie anul trecut, 149 de oameni au murit într-un atentat în această provincie la un miting de campanie din cadrul alegerilor generale, în cel mai grav atac din istoria ţării.

Violenţa teroristă s-a diminuat considerabil în Pakistan de când armata a lansat o operaţiune în zonele tribale din nord-vest, în iunie 2014, care a fost extinsă apoi în restul ţării.

În respectiva acţiune, au fost ucişi 3.500 de presupuşi terorişti, potrivit datelor armatei care nu au putut fi verificate din surse independente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel