Atac terorist pe aeroport în Arabia Saudită. Opt oameni, răniţi

terorist
terorist

Opt persoane au fost rănite într-un atac suspectat de bombe pe aeroportul Abha din Arabia Saudită, a anunţat duminică corespondentul telaviziunii saudite Al-Arabiya TV, potrivit Reuters, notează Mediafax. 

Anterior, gruparea rebelă hutti din Yemen a transmis că a vizat aeroporturile din Abha și Jizan din sudul Arabiei Saudite cu mai multe atacuri cu drone, a informat televiziunea Al-Masirah, care aparţine rebelilor. Rebelii hutti, sprijiniţi de Iran, au intensificat atacurile cu rachete și drone asupra orașelor din Arabia Saudită în ultima lună. Ca răspuns, coaliția militară condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva hutti din Yemen, a vizat unităţile militare ale grupării din apropierea capitalei Sanaa și a portului Hodeidah.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite, într-o declarație comună publicată duminică de către ambasada saudită de la Washington, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea atacurilor rebelilor hutti - fără a menționa cele mai recente atacuri cu drone.

Aceştia și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la "pericolele pe care activitățile destabilizatoare iraniene le aduce asupra păcii și securității, atât în Yemen, cât și în regiunea extinsă, citând atacurile asupra petrolierelor din apele Golfului. Teheranul a negat implicarea în atacurile asupra acelor petroliere, pentru care nimeni nu și-a asumat responsabilitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel