Urmărește emisiunea live


Atac armat El Paso. S-a descoperit ce a făcut atacatorul înainte de a deschide focul

Anchetatorii americani au refăcut drumul criminalului către locul masacrului din El Paso.

Astfel, Patrick Crusius, autorul atacului de la El Paso, a ajuns în oraş după un drum de 10-11 ore şi a luat o gustare la Walmart înainte a deschide focul asupra clienţilor magazinului, a informat luni poliţia, potrivit dpa. 'I-au luat 10 până la 11 ore să ajungă din Allen până în El Paso', a declarat şeful poliţiei din oraş, Greg Allen, într-un briefing de luni după-amiază.

Atacatorul a ajuns, 's-a pierdut în cartier' şi a venit la Walmart pentru că îi era foame. 'A mâncat?', a întrebat un reporter. 'Asta credem acum că a făcut', a spus Allen, precizând că Crusius a cooperat cu poliţia după ce a fost capturat sâmbătă. 'A oferit de bună voie majoritatea dovezilor pe care am putut să le utilizăm până acum. Pare să se afle într-o stare de şoc şi de confuzie', a mai spus Allen. Crusius a verificat situaţia din Walmart înainte de a se întoarce cu arma, au declarat autorităţile pentru ABC News, evaluând numărul de clienţi şi de mexicani, despre care se crede că au fost principalele sale ţinte. Apoi s-a întors cu protecţie pentru urechi, ochelari de protecţie şi o puşcă de asalt de mare putere, relatează ABC News, citând supravegherea video din magazin.

După ce a luat o gustare, Crusius, de 21 de ani, a trecut la atac. El este reţinut fără dreptul de a fi eliberat pe cauţiune, fiind acuzat de crime majore, iar guvernul federal a anunţat că va investiga atacul ca 'terorism intern'. Bilanţul morţilor este în prezent de 22, după ce doi oameni au murit duminică şi luni. Cincisprezece oameni sunt în spital, dintre care doi în stare critică, a spus Allen, după ce nouă persoane au fost externate. În total s-au înregistrat 27 de răniţi, dintre două persoane 'au venit din proprie iniţiativă la spital şi au plecat singure', a precizat el. Printre răniţi se află şi un copil cu oasele rupte şi un altul care a fost rănit în timp ce încerca să fugă de la locul atacului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel