Atac al talibanilor asupra unui hotel din vestul Afganistanului

Un grup de talibani a atacat sâmbătă un hotel în oraşul Qala-e-Naw, capitala provinciei Badghis, din vestul Afganistanului, informează EFE, care menţionează că între forţele de securitate şi insurgenţi continuă schimburile de focuri de armă şi că obiectivul atacatorilor este cartierul general al poliţiei, situat în apropierea hotelului.

Atacul a început în jurul orei locale 12:40 (08:10 GMT), când mai mulţi "atacatori sinucigaşi au intrat în hotelul din Qala-e-Naw şi au deschis focul" a scris pe contul său de Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasral Rashimi. Potrivit acestuia, care nu a dat informaţii cu privire la posibile victime, forţele de securitate au ajuns la hotel şi i-au încercuit pe atacatori.

Talibanii au revendicat atacul printr-un mesaj postat de purtătorul de cuvânt al mişcării, Qari Yusof Ahmadi, pe reţeaua Telegram, şi au transmis că mai mulţi combatanţi "în căutarea martiriului au intrat într-o clădire din apropierea cartierului general al poliţiei", adăugând că "atacul armat continuă" asupra edificiului.

În ultimele luni au avut loc lupte intense în Badghis între talibani şi forţele de securitate afgane pentru controlul mai multor districte din această provincie cu importantă valoare strategică, aflată la frontiera cu Turkmenistanul.

În aprilie, cel puţin 99 de talibani şi 12 membri ai forţelor de securitate afgane au murit în confruntări pentru obţinerea controlului asupra districtului Bala-Murghab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel