Asistaţi social, fără venitul minim garantat. Viceprimar: Situația e alarmantă

Scutaru Cristina / 12 apr 2017 / 13:32 Salveaza PDF Comentarii

Un număr de 35 de asistaţi social care nu au prestat orele de muncă prevăzute de lege au fost lăsaţi fără venitul minim garantat în urma controalelor efectuate de Primăria Buzău, a spus, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliul Local Municipal, viceprimarul Ionuţ Apostu.

Acesta a afirmat că cei aproximativ 250 de asistaţi social din municipiul Buzău au executat, în luna martie, un număr de doar 4.000 ore de muncă din cele 14.000 de ore cât ar fi fost necesar.

'Situaţia este de-a dreptul alarmantă, se invocă tot felul de probleme de natură medicală, dar numărul de ore realizate efectiv este foarte mic, iar controalele vor continua şi lunile următoare', a mai declarat sursa citată.

Viceprimarul Ionuţ Apostu a mai afirmat că 'nerespectarea prevederilor legale de către asistaţii sociali s-a făcut chiar în 'Luna curăţeniei', când era mare nevoie de aportul lor acestora la întreţinerea oraşului'.

În ianuarie, CLM Buzău a adoptat o hotărâre prin care cei circa 250 de asistaţi sociali au fost arondaţi pe lângă firmele de salubritate din municipi, fiind obligaţi să execute câte cinci ore de muncă săptămânal, scrie Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22