Arcul de Triumf va fi restaurat cu 30 milioane lei din fonduri UE

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri că în curând va semna un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf din Bucureşti, lucrări ce vor costa 30 milioane lei.

Pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf, cerea a fost depusă în decembrie 2009, iar evaluarea a durat mai bine de un an şi şase luni. Valoarea totală a proiectului este de 30 milioane lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă este de 22 milioane lei.

Edilul Capitalei a menţionat că nu va fi amenajată nicio cafenea sau restaurant pe terasa monumentului, aşa cum se vehicula în urmă cu câţiva ani.

Totodată, Primăria Capitalei şi MDRT vor mai semna contracte şi pentru consolidarea şi reabilitarea Observatorului astronomic "Vasile Urseanu", pentru care este depusă cererea de finanţare din 18 decembrie 2009. Proiectul, în valoare de 11 milioane lei, a fost aprobat spre finanţare pe 14 aprilie 2011.

Un alt proiect important pe care municipalitatea vrea să îl demareze, de 88 milioane lei, din care asistenţa nerambursabilă este de 24 milioane lei, este un pasaj în zona Piaţa Sudului, pe sub Şoşeaua Olteniţei, a mai spus Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel